Modulight sijoituskohteena

Modulight sijoituskohteena

Modulight Oyj on suomalainen teknologiayritys, joka suunnittelee, markkinoi ja tuottaa lasertuotteita, kuten puolijohteita, lasermoduuleja ja kokonaisvaltaisia pilveen yhdistettäviä laserjärjestelmiä, sekä niihin liittyviä ohjelmistoja ja palveluita vaativille lääke- ja teknologiayhtiöille ja kohdemarkkinoille ympäri maailmaa.

Tammikuussa 2023 Modulight sai Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviranomaiselta FDA:lta myyntiluvan kostean silmänpohjan ikärappeuman (AMD) hoitoon tarkoitetulle ML6710i-laserlaitteelleen Yhdysvalloissa.

Modulightin liikevaihto vuonna 2022 oli 4,6 miljoonaa euroa. Yhtiön käyttökate (EBITDA) vuonna 2022 oli -5,9 miljoonaa euroa ja käyttökateprosentti -129,1 prosenttia.

Modulightin asiakkaat käyttävät yhtiön kokonaisvaltaisia lasertuoteratkaisuja tarjoamissaan lääke- ja biolääketieteen hoidoissa ja tuotteissa, joissa laserteknologia tuo merkittävää lisäarvoa. Modulightilla on asiakkaanaan yhteensä yli kymmenen kansainvälistä lääkeyhtiötä ja Fortune 500 -listattua yhtiötä sekä useita muita tunnettuja Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa sijaitsevia syöpätutkimuslaitoksia ja yliopistoja.

Modulightilla on yli 20 vuoden kokemus lääketieteen sovellutuksista, lasereiden ja optiikan kehittämisestä ja valmistamisesta. Vuodesta 2014 lähtien yhtiö on keskittynyt toimittamaan laserratkaisuja lääke- ja biolääketieteen aloille. Modulight on erityisesti ollut mukana kehittämässä erilaisia onkologian ja silmälääketieteen indikaatioihin käytettäviä laserpohjaisia hoitotapoja. Modulight uskoo, että syvällinen osaaminen tuo yhtiölle kilpailukykyisen aseman markkinoilla.

Lasereiden ja optiikan osaaja

20 +

vuoden kokemus lasereiden ja optiikan suunnittelusta, tuotannosta ja sovelluksista lääketieteellisiin käyttötarkoituksiin

10 +

Asiakkaina yhteensä yli kymmenen kansainvälistä lääkeyhtiötä ja Fortune 500 -listattua yhtiötä

27

projektia käynnissä vuoden 2022 lopussa, suurten monikansallisten yritysten osuus kasvoi

FDA

Tammikuussa 2023 Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) myönsi myyntiluvan Modulightin ML6710i-laserlaitteelle silmänpohjan rappeuman (AMD) hoitoon.