Modulight sijoituskohteena

Modulight sijoituskohteena

Modulight Oyj on suomalainen teknologiayritys, joka suunnittelee, markkinoi ja tuottaa lasertuotteita, kuten puolijohteita, lasermoduuleja ja kokonaisvaltaisia pilveen yhdistettäviä laserjärjestelmiä, sekä niihin liittyviä ohjelmistoja ja palveluita vaativille lääke- ja teknologiayhtiöille ja kohdemarkkinoille ympäri maailmaa.

Modulightin liikevaihto vuonna 2021 oli 9,1 miljoonaa euroa. Yhtiön käyttökate (EBITDA) vuonna 2021 oli 0,46 miljoonaa euroa ja käyttökateprosentti 5,1 prosenttia.

Modulightin asiakkaat käyttävät yhtiön kokonaisvaltaisia lasertuoteratkaisuja tarjoamissaan lääke- ja biolääketieteen hoidoissa ja tuotteissa, joissa laserteknologia tuo merkittävää lisäarvoa. Modulightilla on asiakkaanaan yhteensä yli kymmenen kansainvälistä lääkeyhtiötä ja Fortune 500 -listattua yhtiötä sekä useita muita tunnettuja Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa sijaitsevia syöpätutkimuslaitoksia ja yliopistoja.

Modulightilla on yli 20 vuoden kokemus lääketieteen sovellutuksista, lasereiden ja optiikan kehittämisestä ja valmistamisesta. Vuodesta 2014 lähtien yhtiö on keskittynyt toimittamaan laserratkaisuja lääke- ja biolääketieteen aloille. Modulight on erityisesti ollut mukana kehittämässä erilaisia onkologian ja silmälääketieteen indikaatioihin käytettäviä laserpohjaisia hoitotapoja. Modulight uskoo, että syvällinen osaaminen tuo yhtiölle kilpailukykyisen aseman markkinoilla.

Vahvaa ja kannattavaa kasvua

57 %

Käyttökateprosentti keskimäärin 2018–2020

29 %

Keskimääräinen vuotuinen liikevaihdon kasvu 2018–2020 (liikevaihto 10 M€ 2020)

10 +

Asiakkaina yhteensä yli kymmenen kansainvälistä lääkeyhtiötä ja Fortune 500 -listattua yhtiötä

20 +

vuoden kokemus lasereiden ja optiikan suunnittelusta, tuotannosta ja sovelluksista lääketieteellisiin käyttötarkoituksiin