Modulight sijoituskohteena

Modulight sijoituskohteena

Modulight Oyj on biolääketieteen alan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa laservaloa hyödyntäviä laitteita syöpä- ja silmäsairauksien hoitoon sekä genetiikkaan. Yritys valmistaa lisäksi tuotteita muihin korkean lisäarvon sovelluksiin kuten kvanttilaskentaan.

Tammikuussa 2023 Modulight sai Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviranomaiselta FDA:lta myyntiluvan kostean silmänpohjan ikärappeuman (AMD) hoitoon tarkoitetulle laserlaitteelleen Yhdysvalloissa.

Modulightin liikevaihto vuonna 2022 oli 4,6 miljoonaa euroa. Yhtiön käyttökate (EBITDA) vuonna 2022 oli -5,9 miljoonaa euroa ja käyttökateprosentti -129,1 prosenttia.

Modulightin asiakkaat käyttävät yhtiön kokonaisvaltaisia lasertuoteratkaisuja tarjoamissaan lääke- ja biolääketieteen hoidoissa ja tuotteissa, joissa laserteknologia tuo merkittävää lisäarvoa. Modulightilla on asiakkaanaan yhteensä yli kymmenen kansainvälistä lääkeyhtiötä ja Fortune 500 -listattua yhtiötä sekä useita muita tunnettuja Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa sijaitsevia syöpätutkimuslaitoksia ja yliopistoja.

Modulightilla on yli 20 vuoden kokemus lääketieteen sovelluksista sekä lasereiden ja optiikan kehittämisestä ja valmistamisesta. Vuodesta 2014 lähtien yhtiö on keskittynyt toimittamaan laserratkaisuja lääke- ja biolääketieteen aloille. Modulight on erityisesti ollut mukana kehittämässä erilaisia laserpohjaisia hoitotapoja onkologian (syövän hoidon) ja oftalmologian (silmäsairauksien hoidon) indikaatioihin eli käyttötarkoituksiin.

Modulightin lasertuotteita käytetään myös muissa tuotteissa, joissa laserteknologia tuo merkittävää lisäarvoa esimerkiksi parantamalla asiakkaan oman tuotteen tai palvelun toiminnallisuutta, suorituskykyä tai valmistettavuutta. Modulight hakee kasvua erityisesti Yhdysvaltain markkinoilta. Muut kohdemarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Aasia. Yhtiön tuotteita viedään kaikkiin maanosiin.


Lasereiden ja optiikan osaaja

20 +

 

vuoden kokemus lasereiden ja optiikan suunnittelusta, tuotannosta ja sovelluksista lääketieteellisiin käyttötarkoituksiin

10 +

 

Asiakkaina yhteensä yli kymmenen kansainvälistä lääkeyhtiötä ja Fortune 500 -listattua yhtiötä

27

 

projektia käynnissä vuoden 2022 lopussa, suurten monikansallisten yritysten osuus kasvoi

FDA

 

Tammikuussa 2023 Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) myönsi myyntiluvan Modulightin ML6710i-laserlaitteelle silmänpohjan rappeuman (AMD) hoitoon